Početni sastanak partnera na novom Erasmus+ projektu održan u Zaječaru

Petak, 28. travnja 2023. | Novosti iz LAG-a

U Zaječaru u Srbiji je od 24. do 26. travnja 2023. godine održan početni, inicijalni sastanak partnera na projektu Nove mogućnosti učenja o održivom ruralnom turizmu za žene u pograničnim područjima (NEW LOW). Riječ je o projektu financiranom sredstvima Erasmus+ programa, Ključna aktivnost KA2 Strateška partnerstva. Jedan od partnera u ovom projektu je i Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi.

Na sastanku su međusobno predstavljeni partneri u projektu – Institut za prekogranična područja iz Bora, Srbija i Razvojni Centar Novo Mesto iz Novog Mesta, Slovenija. Tom prigodom su predstavnici partnera raspravljali i o glavnim temama i ciljevima projekta te planiranim aktivnostima.

Glavni je cilj projekta poboljšati kapacitete žena koje žive u pograničnim područjima kroz stvaranje kvalitetnih i lako dostupnih mogućnosti učenja za održivi ruralni turizam. Kroz projekt stvoriti će se visokokvalitetna metodologija obuke i digitalna platforma za okupljenu pilot grupu žena iz pograničnih područja Srbije, Hrvatske i Slovenije za održivi ruralni turizam.

Projekt NEW LOW ukupno je vrijedan 60.000,00 eura, započeo je s provođenjem 01. ožujka 2023. godine, a trajat će 24 mjeseca, do 29. veljače 2024. godine.

U sklopu početnog, inicijalnog sastanka, za partnere na projektu, organiziran je turistički obilazak grada Zaječara posjetom nekih od važnijih kulturno-povijesnih i turističkih značajki grada. Također, organiziran je i posjet ogromnog rimskog kompleksa Felix Romuliana s kraja 4. stoljeća, jednog od najvažnijih kasnorimskih lokaliteta u Europi koji je uvršten na Unescov popis mjesta svjetske baštine.

Arhiva

Kategorije objava