Radionica dodane vrijednosti u ruralnom turizmu

Petak, 9. prosinca 2022. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi organizirao je 08. prosinca 2022. godine u prostorijama MESAP-a, radionicu za privatne iznajmljivače i OPG-ove na temu dodane vrijednosti u ruralnom turizmu. Na početku radionice, sudionicima je dobrodošlicu zaželjela predsjednica LAG-a, Sanja Krištofić.

Uvodno predavanje, kako destinacija pomaže u razvoju vlastite ponude, važne turističke statističke podatke i stručnu terminologiju, sudionicima je pojasnila Jelena Berečić.

Primjer dobre prakse predstavio je Zvonko Lajtman, član OPG-a Mohokos i vlasnik Holiday home „Lina“, kuće za odmor koja je postala prvi objekt privatnog smještaja u Hrvatskoj koja je dobila prestižni certifikat ECOLABEL. Također, sudionicima su prezentirane djelatnosti kojima se OPG bavi te ideja i odluka za certificiranje.

ECOLABEL certifikat je osmislila Europska komisija te je on postavljen prema izuzetno zahtjevnim kriterijima. Krajnji je cilj ove eko-oznake smanjiti negativan utjecaj potrošnje i proizvodnje na okoliš, zdravlje, klimu, na potrošnju resursa i energije te potaknuti odgovorno ponašanje prema okolišu. Upravo ovo pojašnjenje certifikata ECOLABEL, zašto ga je dobro imati i sve prednosti i „prepreke“ prezentirao je Davor Križaić.

Nove objave

Arhiva

Kategorije objava