Kući za odmor OPG-a Mohokos dodijeljen EU Ecolabel certifikat

Srijeda, 28. rujna 2022. | Novosti iz LAG-a

U sklopu OPG-a Mohokos, u blizini istoimenog najvišeg vrha u Međimurju, nalazi se ruralna kuća za odmor „Lina“ u vlasništvu supružnika Lajtman. Njima su u četvrtak, 15. rujna 2022. godine, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman i župan Međimurske županije Matija Posavec uručili europski certifikat EU Ecolabel. Ovim je certifikatom kuća za odmor „Lina“ postala prvi objekt privatnog smještaja u Hrvatskoj koja je dobila ovaj prestižni certifikat. 

Riječ je o certifikatu kojeg je osmislila Europska komisija i koji je postavljen prema izuzetno zahtjevnim kriterijima. Krajnji je cilj ove eko-oznake smanjiti negativan utjecaj potrošnje i proizvodnje na okoliš, zdravlje, klimu, na potrošnju resursa i energije te potaknuti odgovorno ponašanje prema okolišu. 

OPG Mohokos je jedan od najistaknutijih članova LAG-a Međimurski doli i bregi koji kontinuirano gradi mrežu svojih suradnika upravo među članovima LAG-a, a jedan dio razvoja poslovanja realizirano je i temeljem bespovratnih sredstava na natječaju LAG-a za provedbu Tipa operacije 6.3.1. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Arhiva

Kategorije objava