Uključite se u savjetovanje o Nacrtu natječaja za provedbu podmjere 10.2. „Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi“

Ponedjeljak, 24. siječnja 2022. | Novosti iz ruralnog razvoja

Od 21. siječnja 2022. godine za javno savjetovanje je objavljen Nacrt natječaja za provedbu podmjere 10.2. „Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi, a na natječaj će se moći javiti javna tijela i pravne osobe koje se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora.

Ciljevi ove mjere su:

  • potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bioraznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu
  • očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima te su u opasnosti od izumiranja.

Visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50.000 eura (u protuvrijednosti u kunama) po pojedinoj aktivnosti, a Natječajem se na raspolaganje planira staviti 10.000.000,00 kuna.

U e-Savjetovanje se možete uključiti putem poveznice do 7. veljače 2022. godine.

Izvor: Program ruralnog razvoja

Istaknuta fotografija: MARIO BLAŽEIĆ-Mlin na muri – Sv. Martin

Arhiva

Kategorije objava