Studijsko putovanje po mariborskom području

Srijeda, 9. svibnja 2018. | Novosti iz LAG-a

U okviru projekta ECool-Tour, financiranog sredstvima programa prekogranične suradnje Interreg SI-HR, 08. svibnja 2018. godine održano je jednodnevno studijsko putovanje po mariborskom području u Sloveniji. Organizator putovanja bio je jedan od partner na projektu Centar alternativne i autonomne produkcije (CAAP) iz Maribora.

Sudionici su posjetili turističko gospodarstvo Vrbnjak gdje su mogli vidjeti ergelu konja i razgledati gospodarstvo. U Urbanom eko vrtu i banci sjemena u Mariboru slijedio je razgled zadružnog eko vrta i knjižnice sjemena. Na izletničkom eko gospodarstvu Uranjek u podnožju Pohorja sudionici putovanja su mogli vidjeti djelatnosti na seoskom gospodarstvu, te biljni i permakulturni vrt, a na turističkom gospodarstvu Valentan slijedila je degustacija vina uz razgled vinarije.

Kroz studijski posjet su se sudionici upoznali s primjerima i lokacijama koje su tematski vezane uz projekt, te su ujedno primjeri društvenog poduzeća, vođenih ogleda imanja, vođenih prezentacija i degustacija, održivog korištenja kulturne baštine u turizmu i slično. Na taj su se način sudionici upoznali sa sličnim sadržajem koji će biti uključen i u budući zajednički produkt projekta ECool-Tour.

Ovaj projekt sufinanciraju Europska unija putem Europskog fonda za regionalni razvoj te Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovom dokumentu isključiva su odgovornost LAG-a Međimurski doli i bregi.

Arhiva

Kategorije objava