Studijski posjet LAG-a Baranja

Utorak, 26. veljače 2019. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi je 21. veljače 2019. godine bio domaćin studijskog putovanja koje je za svoje članove organizirao LAG Baranja. Goste su u Centru dr. Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu dočekale predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi Sanja Krištofić i stručna suradnica Centra Amalka Vukelić.

LAG je svojim gostima, među kojima su bili voditeljica LAG-a Baranja Lidija Dabić i predsjednik LAG-a Stipan Kovačić, priredio dobrodošlicu uz bogati međimurski doručak u kojem su se našli domaći proizvodi međimurskih proizvođača, a u nastavku je održana radionica na temu biodinamičke poljoprivrede.

Gosti su svoje putovanje nastavili u Žabniku, posjetivši Mlinarsku kuću gdje su razgledali multimedijalnu izložbu, posjetili mlin na Muri te se provozali skelom. Tradicionalnu etnografsku zbirku, dio bogate kulturne baštine Međimurja, gosti iz Baranje mogli su razgledati na OPG-u Stanka Trstenjaka.

Posjetili su i Voćnjak starih sorti jabuka kojeg je LAG Međimurski doli i bregi opremio u sklopu aktivnosti projekta ECool-Tour, sufinanciranog sredstvima programa prekogranične suradnje Interreg SI-HR. Posjetitelje je dočekao i kroz voćnjak proveo domaćin Mladen Dobranić, član LAG-a, koji brine o voćnjaku. Još jedan primjer dobre prakse gosti su vidjeli na Izletištu Vinska kuća Hažić, gdje su uz degustaciju vina, mogli čuti o razvoju ruralnog turizma na tom području, a posjetili su i restoran Međimurski dvori u Lopatincu.

Studijsko putovanje završilo je u Lifeclass Termama Sv. Martin uz radionicu o kratkim lancima opskrbe i predstavljanje suradnje Termi s lokalnim proizvođačima.

Arhiva

Kategorije objava