Snimanje skrivenih blaga po međimurskim dolima i bregima

Petak, 25. lipnja 2021. | Novosti iz LAG-a

Na području LAG-a Međimurski doli i bregi u sklopu projekta suradnje LAG-ova „Skrivena blaga ruralnog turizma“ 01. i 02. lipnja 2021. godine snimljeni su kratki video clipovi koji će prikazati samo dio skrivenih blaga na području LAG-a.

Međimurje je prepoznatljivo po svojoj enogastonomiji kao i po kulturnim i prirodnim obilježjima, te je kao takvo idealna destinacija za cikloturizam.

Snimanje skrivenih blaga na području LAG-a započeli smo u Općini Sveti Martin na Muri u Termama Sveti Martin i u Voćnjaku starih sorti jabuka u Brezovcu. Snimanje smo nastavili u novom atraktivnom objektu Skelarske kuće i u etnografskoj zbirci „Jen den v živleju mlinara Franca Žalara“ te u prekrasnom okruženju Mlinarske kuće. Ružica Bogdan je zatim prezentirala izradu kruha na starinski način u krušnoj peći. Prošetali smo šetnicom uz Muru u Murskom Središću. Za kraj snimanja obišli smo Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu.

Drugog dana snimanje smo započeli na ribnjaku u Črečanu gdje smo zabilježili tradicionalnu međimursku nošnju KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće, dok su tradicijsko umijeće pletenja cekara prezentirale cekerašice iz Udruge žena Nedelišće. Nešto više o projektu i svim realiziranim, ali i planiranim aktivnostima LAG-a rekla je predsjednica LAG-a Sanja Krištofić. U prekrasnom ambijentu Medenog vrta ugostila nas je pčelarica Tatjana Šardi. Snimanje smo nastavili u Općini Sveti Juraj na Bregu u vinariji Dvanajščak – Kozol uz njihova vina i neizostavno meso s tiblice. Vožnjom biciklima kroz Općinu Štrigova stigli smo do Mađerkinog brega na čijim smo obroncima snimili zadnje kadrove za video clipove.

U organizaciji snimanja svoj doprinos su dali Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, TZO Sveti Martin na Muri, TZO Nedelišće, TZO Štrigova, Terme Sveti Martin, Ribnjak Bernarda Črečan, Vinarija Dvanajščak-Kozol, Udruga žena Nedelišće, KUU Seljačka Sloga Nedelišće, Medeni vrt/Tatjana Šardi i Ružica Bogdan.

Zahvaljujemo se svim statistima koji su nam pomogli oko realizacije video clipova te partneru na projektu LAG-u Sava u čijoj je inicijativi snimanje održano.

Arhiva

Kategorije objava