Rezultati 9. fotografskog natječaja “Moji doli i bregi”

Utorak, 5. prosinca 2023. | Novosti iz LAG-a

Devetu godinu zaredom održan je tradicionalni fotografski natječaj “Moji doli i bregi” koji je bio otvoren od 24. kolovoza do 15. studenog 2023. i na koji je pristiglo 119 fotografija.

Za najbolje fotografije nagrade su osigurali članovi LAG-a:

JU Međimurska priroda, TZO Štrigova, udruga DUGA (Nevenka Belak), Udruga Biovrt, OPG Sakač Dijana, OPG Horvat Ivanka, OPG Hrustek Igor, OPG Preložnjak Christian (KRISTOŠ), OPG Sršan Vlasta, OPG Vugrinec Željko, Vinogradarstvo i podrumarstvo Branimir Jakopić, OPG Kovač Stanko i LAG Međimurski doli i bregi.

Fotografije su morale biti snimljene na području LAG-a Međimurski doli i bregi, a sadržaj fotografije morao je biti povezan s temom jesenskih doživljaja. Fotografski natječaj “JESENSKI DOŽIVLJAJI LAG-a MEĐIMURSKI DOLI I BREGI” istinski je prikazao bogatstvo jeseni u Međimurju. Svaka kategorija i njezin pobjednik donijeli su jedinstvenu perspektivu i priču, zabilježivši esenciju sezone kroz objektiv.

Stručni širi kojeg su sačinjavali Davor Žerjav, Davorin Mance i Ratko Pesek odabrao je ukupnog pobjednika te pobjednike u četiri podteme.

Ukupni pobjednik natječaja je fotografija autora Danijela Mikolaja s maglovitim jutrom i zlatnim svjetlom koje obasjava pejzaž, a pružila je gotovo mističan doživljaj, s krajolicima koji izgledaju pomalo mistično, kao iz snova.

Danijel Mikolaj

Za podtemu “Ljudi u jesenjoj aktivnosti”, fotografija autorice Maje Knezić “bake z vnukom” u jesenskim pripremama odisala je toplinom i predstavljala je suštinu međugeneracijske suradnje i zajedništva, gdje se tradicija i znanje prenose s ljubavlju.

Maja Knezić

U podtemi “Jesen u gradu”, fotografija autorice Vere Fučko, koja je prikazala maglovit gradski park u jutarnjim satima, naglasila je spokoj i ljepotu prirode koja pronalazi svoje mjesto čak i u urbanoj vrevi.

Vera Fučko

Fotografija iz podteme “Jesen u turizmu” autorice Magdalene Cmrečak, hvata esenciju ruralnog turizma i bogatstva koje jesen donosi, a savršeno je uhvatila žar kasnog poslijepodnevnog sunca, ističući sjaj i obilje koje karakterizira jesensku berbu u Međimurju.

Magdalena Cmrečnjak

Završna fotografija, u podtemi “Jesen u prirodi” autora Antonia Jambrovića, sa svojim bogatim zalaskom sunca, dinamikom jesenskog sumraka i širinom krajolika, bila je prava poslastica za oči, pružajući dojam beskrajne ljepote i mira koji jesen donosi.

Antonio Jambrović

Svaka fotografija zasebno, kao i zajedno u sklopu ovog natječaja, istaknula je raznolikost jeseni u Međimurju – od poljoprivrede do svakodnevnog života, od mirnih jutara do plodnih polja. Natječaj je uspješno prikazao kako jesen nije samo godišnje doba, već doživljaj koji se prožima kroz sve aspekte života, obogaćujući ga svojom jedinstvenom paletom boja, mirisa i aktivnosti.

Ovaj natječaj je bio prava čast za svakog ljubitelja fotografije i jeseni, omogućavajući nam da iskusimo Međimurje na način koji će ostati zabilježen u vremenu kroz ove prekrasne slike.

Čestitamo najboljim fotografima te se zahvaljujemo svim sudionicima fotografskog natječaja na velikom odazivu te kvalitetnim i zanimljivim fotografijama naših dola i brega. Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Arhiva

Kategorije objava