Rezultati 8. fotografskog natječaja “Moji doli i bregi”

Četvrtak, 1. rujna 2022. | Novosti iz LAG-a

Osmu godinu zaredom održan je tradicionalni fotografski natječaj “Moji doli i bregi” koji je bio otvoren od 01. lipnja do 31. srpnja 2022. godine i na koji su pristigle 63 fotografije.

Za najbolje fotografije nagrade su osigurali članovi LAG-a:

OPG Sakač Dijana, JU Međimurska priroda, PG Geler, Udruga Biovrt, OPG Hrustek Igor, OPG Branilović Vesna, Restoran Međimurski dvori, TZO Nedelišće, LAG Međimurski doli i bregi, OPG Sarač Nedin, OPG Mohokos, OPG Preložnjak i Vina Preiner

Fotografije su morale biti snimljene na području LAG-a Međimurski doli i bregi, a sadržaj fotografije morao je biti povezan s temama:

  1. Mladi u ruralnom razvoju,
  2. Poljoprivredne aktivnosti,
  3. Turistički potencijali područja LAG-a.

Stručni širi kojeg su sačinjavali Davor Žerjav, Davorin Mance i Ratko Pesek odabrao je po dvije fotografije iz svake kategorije.

REZULTATI

Mladi u ruralnom razvoju

Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je Maja Antonija Knezić fotografijom dvoje mališana zaokupljenih radovima u vrtu. Vedrom atmosferom, skladom boja i zanimljivom kompozicijom ova se fotografija odmah izdvojila među pristiglim radovima.
Ponosni mladi pčelar autorice Tamare Petek zasluženo je osvojio drugo mjesto. Prizor je to kojega se nadamo viđati što češće, a sjaj u dječakovim očima jamstvo je svijetle budućnosti pčelarstva u Međimurju.

1. mjesto – MAJA ANTONIJA KNEZIĆ
2. mjesto – TAMARA PETEK

Poljoprivredne aktivnosti

Jura Šafarić snimio je pobjedničku fotografiju u ovoj kategoriji. Moćni kombajn, žito što u oblaku prašine nestaje u njegovoj utrobi, bijele „ovčice“ na plavom nebeskom svodu. Svi elementi žetve u vrelini ljetnog dana kondenzirani su u skladnoj kompoziciji.
Međimurci se s razlogom ponose svojim bučinim uljem. No da bi se do tog ukusnog proizvoda došlo potrebno je dosta mukotrpnog rada. Jedna od faza na tom putu je i vađenje koštica, prizor koji je svojom fotografijom ovjekovječila Dušanka Berdin i time osvojila drugo mjesto u ovoj kategoriji.

1. mjesto – JURA ŠAFARIĆ
2. mjesto – DUŠANKA BERDIN

Turistički potencijali područja LAG-a

Mađerkin breg iznad Štrigove često je odredište izletnika i zahvalan motiv fotografima. S novoizgrađenim vidikovcem postao je još atraktivniji što dokazuje pobjednička fotografija ove kategorije autor koje je Toni Fažon. Fotografija se od ostalih iz kategorije istaknula jednostavnom ali snažnom kompozicijom i mirnom, snenom atmosferom.
Drugo mjesto u kategoriji osvojila je fotografija Maje Oreški Bradarić. Prekrasan pogled na zimskim suncem okupane međimurske i nešto udaljenije slovenske brege zaokružen je interijerom koji detaljima stvara privid minulog vremena. Unatoč tome što je fotografija snimljena zimi, ona djeluje toplo i prisno.

1. mjesto – TONI FAŽON
2. mjesto – MAJA OREŠKI BRADARIĆ

Čestitamo najboljim fotografima! Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Arhiva

Kategorije objava