Rezultati 7. fotografskog natječaja “Moji doli i bregi”

Ponedjeljak, 20. rujna 2021. | Novosti iz LAG-a

I ove godine održan je sada već tradicionalni fotografski natječaj “Moji doli i bregi” koji je bio otvoren od 17. lipnja do 31. kolovoza 2021. godine i na koji je pristiglo 58 fotografija.

Za najbolje fotografije nagrade su osigurali članovi LAG-a:

PG Geler j.d.o.o.

OPG Nenad Preiner

Centar Med dvemi vodami

OPG Nedin Sarač

OPG Christian Preložnjak

OPG Igor Hrustek

OPG Vesna Branilović

OPG Vlasta Sršan

Biovrt – u skladu s prirodom

Vina Jakopić

OPG Željko Trupković

Restoran Međimurski dvori

Sadržaj fotografije morao je biti povezan s temama (1) poljoprivreda ili (2) turizam, a fotografije su morale biti snimljene na području LAG-a Međimurski doli i bregi.

Stručni širi kojeg su sačinjavali Davor Žerjav, Davorin Mance i Ratko Pesek odabrao je po dvije fotografije iz svake kategorije pa krenimo redom.

Poljoprivreda
Prvo mjesto u kategoriji poljoprivreda odlazi Lei Ciglarić, a fotografija prikazuje, sada u Međimurju već pomalo nesvakidašnji motiv – stočarstvo. Na drugom mjestu pažnju žirija je privukla zlatnožuta boja s međimurskih polja autorice Alenke Novak s motivom koji dočarava radišnost našeg kraja.

1. mjesto – Lea Ciglarić
2. mjesto – Alenka Novak

Turizam
Prvo mjesto odlazi Mariu Blaževiću s fotografijom prekrasnih “bregi” gornjeg brdovitog Međimurja i slovenskim planinama u pozadini, a da Međimurci znaju i uživati govori nam motiv autorice Andreje Turk s međimurskog ribnjaka koji to zorno i prikazuje i zaslužio je drugo mjesto.

1. mjesto – Mario Blažević
2. mjesto – Andreja Turk

Zahvaljujemo se svim sudionicima fotografskog natječaja na velikom odazivu te kvalitetnim i zanimljivim fotografijama naših dola i brega.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.


Arhiva

Kategorije objava