Radno okupljanje LAG-ova u Trogiru

Srijeda, 7. srpnja 2021. | Novosti iz LAG-a

U periodu od 30. lipnja do 03. srpnja 2021. godine predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi su sudjelovale na radionici LEADER/CLLD u RH – praćenje i vrednovanje provedbe – „natrag na osnove“ koju je organizirala LEADER mreža Hrvatske u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i LAG-om Zagora.


Bila je to još jedna u nizu stručnih radionica za jačanje kapaciteta LAG-ova i FLAG-ova koja je održana u Hotelu Medena u Segetu Donjem kraj Trogira. S obzirom na dulje razdoblje nemogućnosti održavanja ovakvog tipa radionica, u Segetu Donjem se okupio veliki broj predstavnika LAG-ova i FLAG-ova iz cijele Hrvatske koji su raspravljali o aktualnim pitanjima ruralnog razvoja u prijelaznom financijskom razdoblju 2021.-2020.


Radionici je prisustvovao i Zdravko Tušek, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, a neke od tema o kojima je raspravljano su analiza implementacije LEADER/CLLD programa u RH, okvir za strateško planiranje ZPP-a za razdoblje 2023.-2027., vrednovanje LEADER pristupa na EU razini, 7 osnovnih načela LEADER pristupa, uloga doprinosa LAG-ova i FLAG-ova RH u ukupnim rezultatima provedbe u okviru EU fondova,… Trećega dana radionice sudionici su imali prilike sudjelovati i na studijskom obilasku lokalnog područja LAG-a Zagora, domaćina radionice.

U okviru radionice je drugi dan, 01. srpnja, održana i Skupština LEADER mreže Hrvatske na kojoj je također sudjelovala predstavnica LAG-a Međimurski doli i bregi.

Arhiva

Kategorije objava