Radionica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u Zadru

Četvrtak, 3. svibnja 2018. | Novosti iz LAG-a

U Zadru je 02. i 03. svibnja 2018. godine održana radionica u sklopu programa podrške korisnicima bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja: „Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja“. Organizator radionice bila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Na radionici su sudjelovali predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi s ciljem što bolje pripreme za provedbu projekta POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Prvog dana trajanja radionice održana su predavanja pokazateljima provedbe i njihovoj važnosti, o sadržaju i sadržajnom aspektu projekata i izvješćivanju, kao i o najčešćim problemima i pogreškama korisnika u provedbi projekata. Drugog dana održan je praktični rad s temom što boljeg organiziranja provedbe, kao i konkretnija predavanja o pravdanju troškova plaća i putnih troškova, o mogućnostima prenamjene troškova, te izradi Zahtjeva za nadoknadu sredstava.

Projekt POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi vrijedan je 1.194.848,89 HRK, uz stopu sufinanciranja od 100%. LAG Međimurski doli i bregi nositelj je projekta, dok su ostali partneri ACT grupa iz Čakovca, Veleučilište VERN iz Zagreba, Visoko gospodarsko učilište iz Križevaca, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, te LAG Škoji. Projekt je s provođenjem započeo 19. ožujka 2018. godine, a provodit će se 24 mjeseci, tj. do 18. ožujka 2020.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost LAG-a Međimurski doli i bregi.

Arhiva

Kategorije objava