PROJEKT ODLUČI DANAS ZA BOLJE SUTRA!

LAG Međimurski doli i bregi zajedno s ZEO Nobilis-om provodi projekt ODLUČI DANAS ZA BOLJE SUTRA!, iz područja Informiranja o EU – konzultacije s građanima u svrhu ostvarenja financijske potpore u 2018. godini. Potpisan je Ugovor o dodijeli financijskih sredstava s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova.

Projekt je ukupno vrijedan 49.764,00 kn, a započeo je s provođenjem 01. travnja 2019. i trajat će do 01. lipnja 2019. godine.

Glavni ciljevi projekta su:

  • uključiti stanovnike Međimurske županije u raspravu o budućnosti Europske unije, s naglaskom na područje klimatskih promjena , poljoprivrede i ribarstva, gospodarstva, kulture i očuvanje identiteta, zaštite okolišabte EU fondova.
  • razviti i uspostaviti alate participativne demokracije koji će težiti uključivanju građana, udruga i ostalih dionika u procese donošenja odluka te boljem uspostavljanju dijaloga, izražavanju stavova, interesa te vlastitih potreba prema državnoj i lokalnoj samoupravi,
  • analizirati potrebe građana te ih ohrabriti i potaknuti na iskazivanje svojih stavova,
  • informirati i educirati predstavnike OPG-ova s područja Međimurske županije o mogućim rješenjima glede očuvanja prepoznatljivosti i zaštite geografskog podrijetla i identiteta te problema s kojima se svakodnevno susreću na području poslovanja.

Projektom se prvenstveno nastoji uključiti ciljane skupine (građane, OPG-ove, udruge civilnog društva..) u procese donošenja odluka te formiranja i iznošenja vlastitih stavova prema organima vlasti.

Ovim će se projektom svim građanima Međimurske županije, pa i šire, dugoročno omogućiti bolja kvaliteta života.

 

Vezane novosti