Podsjetnik primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje na obveze u 2021. godini

Ponedjeljak, 8. veljače 2021. | Novosti iz ruralnog razvoja

Podsjećamo korisnike potpore u sektoru voća i povrća, cvijeća, sektoru sjemena i proizvodnji biljnog reprodukcijskog materijala iz Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini na obveze u 2021. godini:

  • korisnik potpore mora u Jedinstvenom zahtjevu za potporu u 2021. godini zadržati ili povećati površine pod vrstama voća, povrća, cvijeća i poljo. reprodukcijskog materijala, u odnosu na stanje istih
  • biljne vrste voća, povrća, cvijeća i poljoprivrednog reprodukcijskog materijala iz Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2019. godini zbog održavanja plodoreda ne moraju se poklapati s biljnim vrstama voća, povrća, cvijeća i poljoprivrednog reprodukcijskog materijala na Jedinstvenom zahtjevu za potporu za 2021. godinu, no moraju biti u skladu s vrstama propisanim Programom
  • zbog primjene plodoreda te zamjene proizvodnih površina koje su u 2019. godine bile pod voćem, povrćem, cvijećem i poljoprivrednim reprodukcijskim materijalom zadržavanjem površina u 2021. godini smatrat će se i odstupanje do najviše 5 % od ukupnih površina pod voćem, povrćem, cvijećem i reprodukcijskim materijalom koje su se nalazile na Jedinstvenom zahtjevu za potporu u 2019. godini.

Obavještavamo korisnike da će se tijekom 2021. godine provoditi kontrole na terenu ispunjavanja propisanih obveza kako bi se postigli ciljevi Programa.

Praktične korake koji će vam pomoći u ispunjavanju obveza možete pronaći ovdje.

Više o navedenom pročitajte ovdje.

Arhiva

Kategorije objava