Održane info radionice za pružatelje usluga seoskog turizma

Utorak, 5. listopada 2021. | Novosti iz LAG-a

Pretprošli tjedan održane su dvije radionice za pružatelje usluga seoskog turizma u organizaciji Udruge ruralnog turizma Hrvatske i LAG-a Međimurski doli i bregi.

Prva radionica održana je 23. rujna 2021. godine na području Općine Selnica, točnije u Bukovcu kod OPG-a Sršan, a druga u novouređenom Domu kulture u Štrigovi dan kasnije, 24. rujna 2021.

Dvosatna informativna radionica “Seoski turizam i kako ga zajednički promovirati putem Digitalnog kataloga seoskog turizma Republike Hrvatske?” organizirala se s ciljem predstavljanja uloge i važnosti seoskog turizma i njegove promocije, uz istovremenu prezentaciju aplikacije moj-seoski.hr koja prikuplja podatke o pružateljima usluga seoskog turizma za prvi Digitalni katalog seoskog turizma RH.

Radionicu je vodila Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske, a osim predstavljanja aplikacije moj-seoski.hr, sudionici su upoznati sa zakonodavnim okvirom za djelovanje seoskog turizma i temama integracije kulturnih sadržaja u promotivne aktivnosti te važnosti i alatima digitalne promocije seoskog turizma.

Nakon radionice, predviđeno je održavanje individualnih konzultacija i pomoć pružateljima usluga vezano za upis u aplikaciju moj-seoski.hr. Korisničke upute za pripremu i upis u aplikaciju možete pronaći ovdje. Ukoliko Vam je potrebna pomoć kod upisa u aplikaciju, budite slobodni obratiti se nam.

Radionice se provode u okviru projekta “Stručno osposobljavanje za digitalnu promociju seoskog turizma Republike Hrvatske na domaćem i inozemnim tržištima” uz financijsku potporu Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te organizacijsku podršku turističkih zajednica, lokalnih akcijskih grupa i članova URTH.

Arhiva

Kategorije objava