Održana radionica za LAG-ove u Zagrebu

Utorak, 29. studenoga 2022. | Novosti iz LAG-a

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Nacionalne ruralne mreže, a u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj održana je radionica 28. studenog 2022. godine na kojoj je sudjelovao i LAG Međimurski doli i bregi. Radionica je održana u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, na temu „Izrada LRS LAG-ova za razdoblje 2023. – 2027. – pokazatelji i podaci za praćenje provedbe“.

U sklopu radionice sudionicima su prezentirani elementi praćenja i evaluacije za razdoblje 2023.-2027., intervencijska logika na primjerima specifičnih ciljeva Strateškog plana ZPP RH 2023. – 2027. i sama  izrada LRS 2023. – 2027. kroz intervencije, pokazatelje i dodanu vrijednost LEDAER-a, te podaci za praćenje provedbe LEADER-a, godišnja izvješća i pokazatelji (izvan ZPP PMEF). LAG-ovi iz svih krajeva Republike Hrvatske sudjelovali su na predstavljanju navedenih tematskih poglavlja i raspravi, a sve u cilju što kvalitetnije izrade novih Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova za buduće programsko razdoblje.   

U sklopu radionice održane su redovne godišnje skupštine LEADER Mreže Hrvatske i Hrvatske mreže za ruralni razvoj čiji je LAG član.

Istaknuta slika: LAG Međimurski doli i bregi

Arhiva

Kategorije objava