Održan sastanak s nositeljima projekata prijavljenih na LAG Natječaj za provedbu T.O. 1.1.3.

Utorak, 20. studenoga 2018. | Novosti iz LAG-a

U konferencijskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću 19. studenog 2018. godine LAG Međimurski doli i bregi održao je prvi sastanak s nositeljima projekata koji su dobili Odluku o odabiru projekata na Natječaju za provedbu T.O. 1.1.3. ”Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

Teme sastanka bile su realizacija projektnih aktivnosti koje su Korisnici prijavili na Natječaj, te procedure i rokovi u daljnjoj provedbi projekata.

Predsjednica LAG-a Sanja Krištofić Korisnike je upoznala s detaljima Natječaja i kontrole prijava, a predstavila im je i daljnje procedure koje LAG mora provesti kako bi u ime nositelja projekata podnio Zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

LAG Međimurski doli i bregi objavio je prvi LAG Natječaj za provedbu podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, za tip operacije 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (sukladan T.O. 6.3.1. PRR) 27. travnja 2018. godine. Na Natječaj je pristiglo 25 prijava, od kojih je 24 bilo valjano.

Nakon drugih izmjena Lokalne razvojne strategije i realokacije financijskih sredstava iz drugih tipova operacija, LAG Međimurski doli i bregi financirat će sve valjane prijave pristigle na Natječaj. Visina javne potpore po nositelju projekta iznosi 111.642,00 kn, a ukupno raspoloživa sredstva na ovom Natječaju iznose preko 2,6 milijuna kuna.

 

 

Arhiva

Kategorije objava