Održan sastanak ministrice Vučković s LAG-ovima i radionica

Četvrtak, 2. veljače 2023. | Novosti iz LAG-a

U utorak, 31. siječnja 2023. godine, u Zagrebu održan je sastanak s ministricom poljoprivrede, Marijom Vučković, državnim tajnikom Tugomirom Majdakom te v.d. ravnateljicom Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Željkom Gudelj-Velagom i suradnicima s više od stotinu predstavnika  lokalnih akcijskih grupa (LAG).

Sastanak se održao u okviru radionice koju je Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Nacionalnom ruralnom mrežom, LEADER mrežom Hrvatske i Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj organiziralo za LAG-ove na temu stanja provedbe LEADER pristupa u Hrvatskoj i mogućnostima za provedbu ovog programa od 2023.godine. Ministrica Vučković predstavila je rezultate provedbe LEADER-a u Republici Hrvatskoj i pripremne aktivnosti za razdoblje 2023.-2027.

Nakon sastanka ministrice Marije Vučković s LAG-ovima održana je radionica na temu „Izrada LRS LAG-ova za novo programsko razdoblje 2023.-2027.”. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prezentirali su napredak u pripremi lokalnih razvojnih strategija (LRS) te izradu podzakonskog akta i drugih dokumenata za provedbu LEADER-a u razdoblju 2023.-2027. Također, otvorena je rasprava o novim intervencijama (mjerama) i kriterijima za dodjelu sredstava LAG-ovima u razdoblju 2023.-2027.

Izvor: PPR i LAG Međimurski doli i bregi

Istaknuta slika: LAG Međimurski doli i bregi

Arhiva

Kategorije objava