Održan 6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

Utorak, 16. travnja 2024. | Novosti iz LAG-a

Od 10. do 13. travnja 2024. godine, u hotelu Le Meridien Lav održan je 6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu koji je ugostio više od 300 sudionika iz 28 država. Navedeni kongres organizirala je  Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ zajedno sa svojih 13 partnera.

Slogan kongresa bio je „Ruralni turizam: održiv, digitalan, uključiv“.

Na pozornici hotela Le Meridien Lav izmjenjivali su se priznati stručnjaci, znanstvenici i panelisti nesebično dijeleći svoja znanja i iskustva koja potvrđuju da ruralni turizam jest održiv, digitalan i uključiv, kako i glasi slogan ovogodišnjeg Kongresa.

Održana je ceremonija dodjele nagrada za najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu 2024 u sklopu prvog dana međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu. Najbolji mladi poljoprivrednik u 2024. godini je Dario Pocedulić iz Gornjeg Kućana u Varaždinskoj županiji koji je nagrađen iznosom od 3.500 eura. OPG Pocedulić bavi se uzgojem heljde te proizvodi bezglutenske prehrambene i druge proizvode od te žitarice. Za osvojeno prvo mjesto na izboru plaketu je dodjelila Marija Vučković, Ministrica poljoprivrede.

Nezaobilazni dio Kongresa bio je i posjet ruralnim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije. Tako su sudionici kongresa 11. travnja posjetili grad Sinj, 12. travnja Split, a 13. travnja planiran je obilazak otoka Brača. U gradu Sinju program je organiziran pod nazivom Putevima Sinjskih alkara  u sklopu kojeg su sudionici posjetili crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske, Muzej Sinjske alke i Alkarske dvore gdje ih je dočekala raznovrsna lokalna gastronomija. U gradu Splitu program je organiziran pod nazivom Putevima splitskih velikana u sklopu kojeg su sudionici posjetili poznatu Dioklecijanovu palaču.

Izvor: Visit Sinj / Dalmatinski portal

Arhiva

Kategorije objava