Objavljen Pravilnik o provedbi intervencije 78.02. Potpora za pružanje savjetodavnih usluga

Petak, 29. prosinca 2023. | Novosti iz ruralnog razvoja

U Narodnim novinama broj 156/2023 objavljen je Pravilnik o provedbi intervencije 78.02. Potpora za pružanje savjetodavnih usluga iz Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Provedbom ove intervencije poljoprivrednicima će se osigurati bolje mogućnosti za dobivanje savjeta o poljoprivrednoj proizvodnji, ali i savjetovanje o primjeni inovacija, digitalizaciji i modernizaciji proizvodnje u funkciji osiguranja održive proizvodnje hrane i prehrambene sigurnosti stanovništva.
Savjetodavne usluge koje mogu pružiti prilagođeni i pravovremeni savjet o specifičnim pitanjima slijedeći ad hoc zahtjeve su ključni element prijenosa znanja i inovacija u poljoprivredi, prehrambeno – prerađivačkoj industriji i šumarstvu. Provedba ove intervencije će poticati upotrebu odgovarajućih inovacija, a isto tako pomoći poljoprivrednim gospodarstvima u ispunjavanju obaveza, posebice korisnicima plaćanja za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP) i IAKS mjere ruralnog razvoja.

Izvor: PRR

Istaknuta slika: Ivica Nikolić

Arhiva

Kategorije objava