Obavijest podnositeljima zahtjeva za Mjeru 2. Potpora za dodatne troškove nastale zbog iznimno velikih povećanja cijena prirodnog plina i električne energije o ažuriranju obrasca

Četvrtak, 23. ožujka 2023. | Novosti iz ruralnog razvoja

Obavještavamo zainteresirane podnositelje zahtjeva za Mjeru 2. Potpora za dodatne troškove nastale zbog iznimno velikih povećanja cijena prirodnog plina i električne energije iz Programa državne potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda. Zbog velikog broja upita vezanog uz ispunjavanje obrasca „Tablica izračuna potpore i Zahtjev za Mjeru 2.“, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na svojim mrežnim stranicama objavila ažurirani obrazac i pripadajuće Upute za popunjavanje Tablice izračuna i dostavu fotografija. 

Molimo podnositelje da koriste novi obrazac „Tablica izračuna potpore i Zahtjev za Mjeru 2.“ te da pročitaju Upute za popunjavanje, koje možete pronaći ovdje.

Više o uvjetima ostvarivanja potpore možete pogledati ovdje

Cilj Programa je pružiti potporu subjektima koji djeluju u sektoru prerade poljoprivrednih proizvoda kako bi se ublažila iznimno velika povećanja cijena energenata koji sudjeluju s visokim udjelom u troškovima njihovog poslovanja. Zbog iznimno velikog povećanja cijene energenata subjekti u preradi poljoprivredni proizvoda dovedeni su u situaciju manjka likvidnosti i generiranja gubitaka.

Potporom iz ovoga Programa nastoje se sanirati pretrpljeni gubici, osigurati likvidnost subjekata koji djeluju u sektoru prerade poljoprivrednih proizvoda i održati proizvodnju.

Izvor: APPRRR

Istaknuta slika: Dušanka Berdin_Nebo i ptica

Arhiva

Kategorije objava