“Naša Drava” je novi međunarodni projekt suradnje LAG-a Međimurski doli i bregi

Utorak, 6. listopada 2020. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi je trenutno uključen u nekoliko novih projekata suradnje LAG-ova, a jedan od takvih međunarodnih projekata suradnje LAG-ova započeo je konferencijom u Mariboru, 30. rujna 2020., na kojoj su sudjelovale i predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi.

Konferencija je održana na tradicionalnom splavu koji je sudionike tijekom konferencije vozio rijekom Dravom, uz glavnu riječ vodećeg partnera projekta LAS-a „Bogatstvo podeželja“ te domaćinstvo TOTI LAS-a na čijem području je Maribor.

Radi se o međunarodnom projektu pod nazivom „Naša Drava“ koji provodi čak 10 LAG-ova iz Slovenije i Hrvatske, a koji se sufinancira kroz Podmjeru 19.3. Programa ruralnog razvoja. U okviru projekta, koji je ukupno vrijedan 914.872,55 eura, planira se iskoristiti potencijal rijeke Drave za povezivanje, udruživanje te razvoj rekreativnog, kulturnog te prirodi orijentiranog turizma.

Partneri projekta su LAS Bogastvo podeželja, TOTI LAS, LAS Lastovica, LAS Ovtar, LAS Mislinjske in Dravske doline, LAS Drava, LAS Haloze, LAS UE Ormož iz Slovenije te LAG Međimurski doli i bregi i LAG Mura Drava iz Hrvatske. Voditeljica projekta Mojca Metličar iz LAS-a Bogatstvo podeželja je predstavila partnerstvo, aktivnosti, ciljeve i rezultate projekta, a potporu projektu su na konferenciji dali i Uroš Rozman, direktor Mariborske razvojne agencije te Podžupan Mestne občine Maribor, dr. Samo Peter Medved.

Projekt će trajati do rujna 2022. godine, a predstavlja inovativni pristup prezentaciji prirodne i kulturne baštine, koja se isprepliće s rekreacijom u prirodi. Partnerski projekt želi povezati i obogatiti događanja te turističku ponudu na rijeci Dravi u skladu sa zaštitom prirode.

Nakon konferencije održan je partnerski sastanak na kojem su dogovorene daljnje aktivnosti projekta.

Search

Arhiva

Kategorije objava