Nakon održanih radionica za izradu nove strategije LAG-a, pozivamo Vas da prijavite svoje projektne ideje

Srijeda, 18. svibnja 2022. | Novosti iz LAG-a

Prošli tjedan je održan prvi ciklus radionica LAG-a Međimurski doli i bregi za izradu Lokalne razvojne strategije LAG- Međimurski doli i bregi (LRS LAG-a) za razdoblje 2023.-2027. godine, kroz koju će se financirati projekti ruralnog razvoja u narednom razdoblju iz LEADER programa.

Radionice su održane 10.05.2022. u Kreativno edukativnom centru – Murai u Pleškovcu, 11.05.2022. u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu te 12.05.2022. u Društvenom domu Podturen. Na radionicama je sudjelovalo 60-tak zainteresiranih sudionika iz javnog, gospodarskog i civilnog sektora koji su se uključili u pripremu dokumenta Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi u početnoj fazi te tako dali svoj doprinos u pripremi vizije ruralnog razvoja područja LAG-a.

Na radionici je prezentirana realizacija Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi 2014.-2020., te je predstavljena osnovna analiza područja LAG-a što je ujedno i prvo temeljno poglavlje novog dokumenta. Potom je sudionicima prezentirana metodologija kreiranja nove strategije te značaj i uloga LEADER-a u novom programskom razdoblju. Kroz grupni rad je ispisana radna verzija swot analize te analiza potreba. U provedbi radionica su uz LAG Međimurski doli i bregi aktivno sudjelovale i predstavnice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije (REDEA), tvrtke Bercon d.o.o. te Bojana Markotić, tajnica LEADER mreže Hrvatske.

Nakon održanih radionica, slijedi obrada prikupljenih informacija od svih sudionika te je paralelno potrebno prikupiti što više projektnih ideja i prijedloga kako bi se sukladno tome kreirale mjere za financiranje projekata na području LAG-a Međimurski doli i bregi.

OBRAZAC ZA PRIJAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA možete popuniti putem Google obrasca https://forms.gle/iXB4HojHFV9seJv56 ili kroz Word obrazac koji se popunjen dostavlja na e-mail [email protected]. Rok za dostavu popunjenog obrasca je utorak, 24. svibnja 2022. godine.

Vaše mišljenje nam je bitno!

Molimo Vas da ovu obavijest proslijedite osobama ili organizacijama za koje smatrate da bi mogli imati interes sudjelovati u izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi.

Arhiva

Kategorije objava