Najava Predstavljanja Nacrta strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike 2023.-2027.

Utorak, 4. listopada 2022. | Novosti iz ruralnog razvoja

Ususret pripremi provedbe budućeg Strateškog plana ZPP-a Ministarstvo poljoprivrede, kao Upravljačko tijelo , održat će sutra 5. listopada 2022. godine s početkom u 15 sati „Predstavljanje Nacrta strateškog plana ZPP-a“. U cilju pravovremenog, točnog i sveobuhvatnog informiranja javnosti, potencijalnih prijavitelja i drugih zainteresiranih skupina događanje će biti moguće pratiti uživo na Facebook stranici i YouTube kanalu Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike za razdoblje 2023.-2027. temeljni je dokument za korištenje sredstava europskih poljoprivrednih fondova (Europski fond za jamstva u poljoprivredi iz kojeg se financiraju izravna plaćanja i sektorske intervencije i Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj za financiranje intervencija ruralnog razvoja).

Nakon niza provedenih konzultacija s dionicima te završnog savjetovanja s javnošću putem e-Savjetovanja, a sve kako bi se u novom programskom razdoblju poljoprivrednicima omogućili rast i napredak, uz izuzetno važno očuvanje okoliša i prilagodbi klimatskim promjenama Strateškim planom obuhvaćena su ključna rješenja za napredak hrvatske poljoprivrede te je poslan na odobrenje u Europsku komisiju.

Izvor: PRR

Istaknuta slika: Predrag Trstenjak – Proljetna idila

Arhiva

Kategorije objava