Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi nositelj je projekta POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi

Četvrtak, 22. ožujka 2018. | Novosti iz LAG-a

Na svečanosti koja je održana u Kući Europe u Zagrebu, u ponedjeljak, 19. ožujka, dodijeljen je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava LAG-u  Međimurski doli i bregi za provedbu projekta POP-UP ruralni društveno – inovativni hubovi.

Projekt je LAG Međimurski doli i bregi prijavio u okviru Otvorenog poziva  „Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja, koji je financiran iz  Europskog socijalnog fonda. Projekt je vrijedan  1.194.848,00 kuna.

Ovim projektom LAG Međimurski doli i bregi nastoji odgovoriti na mapirane potrebe i probleme u lokalnim zajednicama na području našeg LAG-a. Provedbom projekta želimo razvijati održivo partnerstvo visokoškolskih ustanova i organizacija civilnog društva, zahvaljujući kojemu ćemo dobiti više studenata s praktičnim znanjima i vještinama za rješavanje konkretnih društvenih problema u tim zajednicama te potaknuti visokoškolske ustanove da postanu aktivni dionik ruralnog razvoja. Ujedno ćemo ojačati i kapacitete organizacija civilnog društva, ali i studenata, koji će kroz razvijenu metodologiju pop-up ruralnih društveno – inovativnih hubova, kao modela društveno korisnog učenja, te mentorske programe, poticati održive razvojne aktivnosti u odabranim lokalnim zajednicama – naglasila je Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi.

Nositelj projekta, koji će trajati 24 mjeseci, je LAG Međimurski doli i bregi, a partneri u projektu su – ACT Grupa , Veleučilište VERN, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike  te Lokalna akcijska grupa Škoji.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost LAG-a Međimurski doli i bregi.

Arhiva

Kategorije objava