LAG-u Međimurski doli i bregi dodijeljeno dodatnih 1.848.550,00 kuna za projekte ruralnog razvoja

Četvrtak, 24. rujna 2020. | Novosti iz LAG-a

LAG-u Međimurski doli i bregi dodijeljeno dodatnih 1.848.550,00 kuna za projekte ruralnog razvoja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je provela postupak nagrađivanja za naknadnu dodjelu sredstava odabranim LAG-ovima unutar mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., a sukladno kriterijima kojima je vrednovan rad LAG-ova u Hrvatskoj.

LAG Međimurski doli i bregi odabran je od strane Ministarstva poljoprivrede i APPRRR-a u prvih pet najuspješnijih LAG-ova RH, temeljem propisanih kriterija. Na temelju uspješnosti u provedbi LEADER mjere, LAG-u Međimurski doli i bregi dodijeljena su dodatna sredstva u iznosu od 1.848.550,00 kuna.

Sredstva će se u potpunosti plasirati korisnicima s područja LAG-a putem LAG natječaja u sklopu provedbe lokalne razvojne strategije.

Skupština je usvojila prijedlog 4. izmjena lokalne razvojne strategije LAG-a, koja je temelj za raspisivanje novog LAG Natječaja, u kojima se cjelokupni iznos dodatnih sredstva raspoređuje na potporu i razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava, tj. Mjeru 6.3.1. PRR RH.

Dodatnim sredstvima, a temeljem raspisanog novog LAG natječaja, LAG Međimurski doli i bregi odobriti će i dodijeliti sredstva za novih 17 projekata za razvoj malih OPG-ova s područja LAG-a.

Arhiva

Kategorije objava