LAG-u Međimurski doli i bregi dodijeljeno 2,2 milijuna eura za razvoj područja

Petak, 15. prosinca 2023. | Novosti iz LAG-a

U srijedu, 13. prosinca 2023. godine, u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, održano je svečano potpisivanje Ugovora o financiranju na Natječaj za odabir lokalnih akcijskih grupa u programskom razdoblju 2023.-2027. unutar intervencije 77.06. „Potpora LEADER (CLLD) pristupu“ iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Prisutne predstavnike LAG-ova pozdravio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, nakon čega je ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnicima Zdravkom Tušekom, Tugomirom Majdakom i Mladenom Pavićem, ravnateljem Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju Antunom Vujićem, posebnim savjetnikom Ivo Grgićem te ravnateljicom Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Željkom Gudelj Velagom uručila 102,9 milijuna eura vrijedne ugovore za provedbu projekata 56 lokalnih akcijskih grupa.

LAG Međimurski doli i bregi prvoplasirani je LAG s ostvarenim najvećim brojem bodova te samim time i najvećim ukupnim iznosom ostvarene potpore od 2.230.434,97 eura. Sredstva su namijenjena za provedbu Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi za razdoblje 2023.-2027., odnosno za financiranje projekata na budućim LAG Natječajima, te za tekuće troškove i animaciju na području LAG-a.

Ugovor je u ime LAG-a Međimurski doli i bregi potpisala predsjednica Sanja Krištofić, a svečanosti dodjele nazočila je i stručna suradnica Ines Majnić.

Podsjetimo, partnerstvo LAG-a je sastavljeno od dionika iz svih sektora, a povezivanje različitih sektora doprinosi snažnom partnerstvu koje je u mogućnosti kvalitetnije odgovoriti svim izazovima u lokalnoj zajednici. U procesu izrade i provedbe LRS omogućuje se prepoznavanje i poticanje inovativnosti na području LAG-a.

LAG Međimurski doli i bregi ovim putem zahvaljuje svima koji su bili uključeni u izradu nove Lokalne razvojne strategije, kao i svim dionicima s područja LAG-a i šire, a koji su bili uključeni u uspješnu provedbu Lokalne razvojne strategije za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Arhiva

Kategorije objava