LAG-ovci u obilasku Moslavine

Srijeda, 8. lipnja 2022. | Novosti iz LAG-a

U sklopu projekta suradnje pod nazivom “Turizmom razvijamo područje” na Moslavačkom je području, 02. i 03. lipnja 2022. godine, održano dvodnevno događanje LAG-ova partnera, a čiji je domaćin bio LAG Moslavina.
S tim povodom su i predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi posjetili područje LAG-a Moslavina, a sudjelovali su još i predstavnici LAG-a Baranja, LAG-a Moslavina, LAG-a Srijem i LAG-a Virovitički prsten.
Početak studijskog putovanja započeo je posjetom sudionika Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju – Naftalan u Ivanić-Gradu gdje je prezentiran primjer dobre prakse zdravstvenog turizma – Naftalan i predstavljene su planirane aktivnosti i turistička ponuda na području Turističke zajednice Ivanić-Grada. Nakon Naftalana, sudionici su obišli primjer dobre prakse u Šumećanima, Seoski turizam Kezele, gdje je predstavljena etnografska zbirka starina i predstavljena proizvodnja autohtone moslavačke sorte škrlet. Na području Grada Čazme sudionicima je predstavljena turistička ponuda i aktivnosti koje se provode u sklopu projekta Natura 2000 – interpretacijski lokaliteti i prvi javni biobazen u Hrvatskoj. Sudionici su imali priliku posjetiti Medjame, novouređeni lokalitet upravo kroz navedeni projekt. Na Seoskom turizmu Pirak „Zmajevo gnijezdo“ sudionici su isprobali moslavačku gastronomiju, a nakon okrijepe su posjetili Grad Garešnicu gdje je predstavljena ponuda područja TZ-a Sjeverne Moslavine i projekt Natura 2000 –„Zeleni vrtovi Poilovlja“. U Garešnici je na OPG-u Balja prezentiran jedinstveni projekt u Hrvatskoj, hotel za pčele, a prvi dan je završen prezentacijom škrleta u Repušničkoj kleti.
Drugog dana sudionici su posjetili Prijamni centar Repušnica u Parku prirode Lonjsko polje gdje im je prezentiran turizam temeljen na prirodnoj baštini, a svi zainteresirani su biciklima obišli dio Parka prirode Lonjsko polje. Nakon uživanja u ljepotama Parka prirode Lonjsko, sudionici su posjetili Trdenić vinariju kao primjer dobre prakse vinskog turizma koja se nalazi na moslavačkoj vinskoj cesti. U Moslavačkoj Slatini sudionici su posjetili međunarodni centar za razvoj ljudskih potencijala, Vimal akademiju koja provodi raznolike programe djecu i mlade, korporativne i holističke programe te team buildinge, dok su sudionici imali priliku sudjelovati na radionici zvukoterapije. Na kraju drugog dana, sudionici su posjetili primjer dobre prakse Seoski turizam Moslavačka priča gdje su uživali i moslavačkoj gastronomiji, sportskim sadržajima i prekrasnoj prirodi. Na zabavnom sportskom druženju, LAG-ovi partneri su se odmjerili u potezanju užeta te je LAG Međimurski doli i bregi osvojio prvo mjesto i titulu „najspretnijeg LAG-a“.

Arhiva

Kategorije objava