LAG organizirao radionicu bezglutenske prehrane

Ponedjeljak, 7. ožujka 2022. | Novosti iz LAG-a

Nakon kulinarskih radionica s tradicionalnim receptima i okusima tradicije održanih krajem prošle godine, nedavno je održana nova kulinarska radionica pod nazivom „Život bez glutena s okusima tradicije“. Radionica je održana u četvrtak, 03. ožujka 2022. u suradnji s Udrugom oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske u prostoru Etno Art Chef kuhinje u sklopu Izletišta Međimurski dvori.
Radionica je bila namijenjena dionicima u turizmu koji se bave pripremom hrane (iznajmljivači, ugostitelji, OPG-ovi,…), ali i ostalim zainteresiranim osobama koje se bave promocijom i pripremom bezglutenske hrane.
Bezglutenska prehrana podrazumijeva način prehrane koji eliminira gluten zbog zdravstvenih problema kod sve većeg broja osoba, a takva prehrana mora biti nutritivno izbalansirana, sa sigurnim namirnicama te ispravnim ponašanjem kod manipuliranja istih, što se želi prikazati kroz održavanje radionica.
Radionicu je vodila Marija Goričanec, predsjednica Udruge oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske s 24 godine iskustva u bezglutenskoj prehrani.
Dvadesetak sudionika je zainteresirano pratilo kako se radi bezglutenski kruh, salate sa žitaricama, orehnjača i makovnjača te nekoliko prirodnih namaza bez glutena, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života kroz zdraviju i raznovrsniju prehranu.

Više fotografija možete vidjeti u Facebook galeriji OVDJE.

Arhiva

Kategorije objava