LAG Međimurski doli i bregi u sklopu projekta gostovao na području LAG-a Papuk

Petak, 8. listopada 2021. | Novosti iz LAG-a

U sklopu projekta suradnje pod nazivom “Turizmom razvijamo područje” u Orahovici je od 29. do 30. rujna 2021. godine održano dvodnevno događanje LAG-ova partnera, a čiji je domaćin bio LAG Papuk.

S tim povodom su i predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi posjetili orahovačko područje, a sudjelovali su još i predstavnici LAG-a Baranja, LAG-a Moslavina, LAG-a Srijem i LAG-a Virovitički prsten.

Prvi dan studijskog putovanja sudionici su obišli turistički adut tog kraja – Orahovačko jezero, a putem poučne staze su se uspeli na srednjovjekovni grad Ružicu. Uz stručno vodstvo su obišli modro jezero Hercegovac te ostale turističke znamenitosti grada Orahovice, a uz ručak i bogatu gastronomsku ponudu priređena je prezentacija vina orahovačkog kraja. Nakon ručka su sudionici sudjelovali na prezentaciji Vinarije PP Orahovica, a neplanirano su posjetili i destileriju Kostelac u Orahovici. Drugog dana su sudionici posjetili prvi UNESCO Geopark u Hrvatskoj i Park šumu Jankovac na Papuku, gdje su upoznati s turističkom ponudom i potencijalima razvoja ruralnog turizma baziranog na zaštićenim prirodnim vrijednostima.

Cilj cijelog projekta je podići kvalitetu života stanovnika na područjima LAG-ova partnera kroz jačanje prepoznatljivosti područja i turističke ponude. Specifični ciljevi su educirati se i razmijeniti iskustava u promociji ruralnog turizma i jačati specifične oblike ruralnog turizma objedinjavanjem prirodnih i kulturnih resursa, tradicijske baštine te posebnosti područja.

Projekt suradnje LAG-ova „Turizmom razvijamo područje“ sufinanciran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera 19 LEADER, Podmjera 19.3 “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a”, Tip operacije 19.3.2 “Provedba aktivnosti projekta suradnje”, Međuteritorijalni projekt suradnje.

Arhiva

Kategorije objava