LAG Međimurski doli i bregi sudjelovao na Smart City Summit 2023.

Četvrtak, 23. veljače 2023. | Novosti iz LAG-a

U Šibeniku je od 20. do 22. veljače 2023. godine održan Smart City Summit 2023., a na kojem su sudjelovale i predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi. Smart City Summit okupio je mnoštvo predstavnika gradova, općina, županija, razvojnih agencija, LAG-ova, poduzetničkih inkubatora, tvrtki iz realnog sektora koje ostvaruju tendenciju poslovne suradnje s javnim sektorom. Kroz razmjenu primjera iz prakse i iskustva iz Hrvatske, kroz predavanja i radionice sudionici su imali priliku usvojiti inovativna rješenja koja “Smart City” koncept nudi. Organizatori ovog događanja bili su BSB Event i LEADER mreža Hrvatske.

U sklopu višednevnog događanja održana su brojna predavanja, panel diskusije, radionice, a LAG-ovi su imali i zaseban radni dio pod nazivom „Uloga LEADER-a u razvoju koncepta Pametnih sela i priprema lokalnih razvojnih strategija za novo programsko razdoblje“. Kroz radionice raspravljalo se o digitalizaciji lokalnih zajednica i pametnoj ruralnoj mobilnosti uključujući primjere dobre prakse u okviru nove LRS, o mogućnostima doprinosa konceptu Pametnih sela u okviru intervencija LRS LAG-ova, te o okvirima za monitoring i evaluaciju LEADER-a i njegove dodane vrijednosti.

Posljednjeg dana u okviru predavanje i panel diskusije sudjelovali su i predstavnici LAG-ova. Anđela Cvjetković, predsjednica LAG-a Terra liburna, održala je predavanje o provedbi koncepta pametnih sela kroz LEADER pristup, dok je Saša Rister, predsjednik LAG-a Papuk, predstavio Smart City iskustvo na primjeru grada Orahovice čiji je gradonačelnik. U panel raspravi pod nazivom „Pametna sela – novi koncept razvoja ruralnih područja“ sa gradonačelnikom grada Čabra, predstavnikom razvoje agencije Zagrebačke županije i predsjednicom saborskog odbora za poljoprivredu sudjelovala je i Verica Musić, upraviteljica LAG-a Šumanovci i predsjednica Hrvatske mreže za ruralni razvoj.

Arhiva

Kategorije objava