LAG Međimurski doli i bregi osigurao novih 5,5 milijuna kuna za ruralni razvoj na svom području

Četvrtak, 22. travnja 2021. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi osigurao novih 5,5 milijuna kuna za ruralni razvoj na svom području

Odlukom Ministrice poljoprivrede o dodjeli sredstava iz prijelaznog razdoblja, odabranim lokalnim akcijskim grupama u okviru Mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice), LAG-u Međimurski doli i bregi dodijeljena su dodatna sredstva u iznosu od 5.493.891,07 kn za provođenje M 19 – LEADER mjere te su pokrenute izmjene Lokalne razvojne strategije LAG-a za 2014.-2020.

Od novododijeljenih 5,5 milijuna kuna, LAG Međimurski doli i bregi će 4.100.000,00 kn plasirati korisnicima s područja LAG-a, putem LAG natječaja, za razvoj malih OPG-ova i novih 35 projekata, a sve u sklopu mjerljive provedbe lokalne razvojne strategije.

Preostali dio će biti korišten za tekuće troškove LAG-a, izradu strategije za novo programsko razdoblje te za novi projekt suradnje LAG-ova namijenjen jačanju kapaciteta udruga.

Do sada je LAG-u Međimurski doli i bregi za provedbu Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2014.-2020., uz dodatna nagradna i prijelazna sredstva, odobreno ukupno 17,5 milijuna kuna za provedbu aktivnosti i projekte ruralnog razvoja, putem manjih poduzetničkih (OPG-ovi) i društvenih (JLS-ovi) projekata. Time je LAG uvelike pridonio poboljšanju kvalitete života pojedinaca te šire zajednice.

Arhiva

Kategorije objava