Konferencija projekta dijalogom do hrvatske mreže za društveno poduzetništvo održana u Čakovcu

Petak, 29. rujna 2023. | Novosti iz LAG-a

U Čakovcu se u Hotelu Park, 26. rujna održala 6. konferencija na kojoj su prezentirani rezultati trogodišnjeg projekta koji završava krajem mjeseca. Zahvaljujući projektu Dijalogom do hrvatske mreže za društveno poduzetništvo osnažuje se društveno poduzetništvo u Hrvatskoj kojeg provodi Centar za ruralni razvoj CERURA HR u suradnji s 20 partnera, a koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Na konferenciji je prisustvovao LAG Međimurski doli i bregi kao jedan je od partnera na navedenom projektu.

Na konferenciji u Čakovcu bili prezentirani su dosadašnji rezultati projekta, a završna je konferencija planirana u Sinju. Potporom znanstvene zajednice, izrađeno je osam smjernica za razvoj javnih politika na temu društvenog poduzetništva, osnovana Hrvatska mreža za društveno poduzetništvo, detektirani su dionici društvenog poduzetništva, objavljeno 5 znanstvenih radova i 2 stručna rada, izrađena je metodologija analize društvenog utjecaja intervencija te je otvoren javni poziv za uključivanje zainteresirane javnosti u strukturirani dijalog o društvenom poduzetništvu.

Konferenciji su prisustvovali nositelji projekta, partneri, ali predstavnici lokalnih vlasti. Sveprisutne je pozdravila Maja Odorčić Mikulić, pročelnica za društvene djelatnosti Međimurske županije. Pozdravni govor održao je i Josip Varga, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca. Više o projektu predstavio je upravitelj Humane Nove Ivan Božić, a ciljeve i rezultate projekta predstavio je Stipe Efendić, predsjednik Centra za ruralni razvoj CERURA HR.

Više o projektu moguće je pročitati na: https://www.socialbiz.cerura.hr/

Ukupna vrijednost projekta je 3.597.840,76 kuna/ 477.515,53 eura. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 3.058.164,65 kuna / 405.888,20 eura (85%), dok Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 539.676,11 kuna/ 71.627,33 eura (15%). Razdoblje provedbe projekta je od 31.10.2020. do 31.10.2023. godine.

Izvor: Humana Nova / CERURA

Arhiva

Kategorije objava