Javni poziv za organizacije civilnog društva na uključivanje u aktivnosti projekta POP-UP Ruralni hubovi

Petak, 13. travnja 2018. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi objavljuje

JAVNI POZIV

za organizacije civilnog društva

koje djeluju na području Općine Mala Subotica i Općine Štrigova

na uključivanje u aktivnosti projekta POP-UP RURALNI DRUŠTVENO-INOVATIVNI HUBOVI

 

Projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativno hubovi LAG Međimurski doli i bregi provodi zajedno s ACT Grupom iz Čakovca, Veleučilištem VERN iz Zagreba, Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca, Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina te LAG-om Škoji.

Projekt je odobren u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja” koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijedan je 1.194.848,89 HRK. Provedba projekta počela je 19. ožujka 2018. godine, a trajat će 24 mjeseci. Područje provedbe aktivnosti projekta su Općina Štrigova i Općina Mala Subotica u Međimurskoj županiji i otok Vis u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Projekt kroz suradnju visokoobrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva, studenata i lokalnog stanovništva u konkretnim ruralnim zajednicama Međimurske i Splitsko-dalmatinske županije razvija i provodi participativni program društveno-korisnog učenja u području održivog ruralnog razvoja.

Mobilni pop-up ruralni hubovi su model društveno-korisnog učenja koji funkcionira kao povremeno događanje u lokalnoj zajednici, u okviru djelovanja organizacija civilnog društva, na koje se pozivaju svi zainteresirani nositelji razvojnih inicijativa i projekata kako bi ih educirani studenti usmjeravali za pokretanje i/ili razvoj poduzetničkih pothvata i drugih razvojnih inicijativa.

Opći ciljevi projekta su razvoj ruralnih lokalnih zajednica kroz pokretanje društveno-inovativnih održivih mikropoduzetničkih aktivnosti korištenjem lokalnih resursa te pokretanje lokalne ekonomije i zaustavljanje migracije iz ruralnih u urbane krajeve.

Aktivnosti u koje će se zainteresirane organizacije civilnog društva, odnosno njihovi predstavnici uključiti su:

  • sudjelovanje na edukaciji u trajanju od tjedan dana namijenjenoj jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva iz područja ruralnog razvoja i (mikro)poduzetništva, iz marketinga mikropoduzetničkih pothvata, za rad sa studentima kroz programe društveno-korisnog učenja i za izradu i provedbu volonterskih programa (svibanj/lipanj 2018.)
  • sudjelovanje u organizaciji i implementaciji testnog pop-up ruralnog huba (inkubatora) u lokalnoj zajednici u trajanju od 5 dana (početak 2019.)
  • sudjelovanje u organizaciji i implementaciji 3 kvartalna lokalna pop-up ruralna huba u trajanju od 2 dana (kroz 2019. godinu)
  • sudjelovanje na završnom druženju svih uključenih partnera, studenata i zaposlenika/članova organizacija civilnog društva

Uvjeti koje zaposlenici/članovi organizacija civilnog društva moraju ispuniti su:

  • aktivno se uključiti u sve navedene aktivnosti i sudjelovati u održivom razvoju svoje lokalne zajednice
  • povremeno surađivati s partnerskim konzorcijem, studentima i zaposlenicima visokoškolskih ustanova u provođenju društveno-korisnog učenja u svojoj lokalnoj zajednici
  • izdvojiti vrijeme zbog sudjelovanja na početnoj edukaciji u trajanju od tjedan dana, sudjelovanja u organizaciji i implementaciji testnog lokalnog pop-up ruralnog huba u trajanju od 5 dana, sudjelovanja u organizaciji i implementaciji 3 kvartalna lokalna pop-up ruralna huba u trajanju od 2 dana

 

Troškovi sudjelovanja na svim navedenim aktivnostima sufinancirani su iz projekta POP-UP Ruralni društveno-inovativno hubovi sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Molimo sve zainteresirane organizacije civilnog društva iz navedenih lokalnih zajednica da se najkasnije do 18. travnja 2018. prijave (pošalju naziv organizacije civilnog društva, ime i prezime predstavnika koji će sudjelovati na aktivnostima te kontakt) na [email protected] ili na 098/9323599, a na iste kontakte možete dobiti i više informacija o aktivnostima projekta.

Nakon završetka prijava, sve prijavljene organizacije civilnog društva će se kontaktirati zbog dodatnih informacija. U slučaju većeg broja prijava, napravit će se selekcija organizacija civilnog društva sukladno potrebama projekta.

 

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost LAG-a Međimurski doli i bregi.

 

Arhiva

Kategorije objava