Izdana kuharica “Okusi tradicije”

Srijeda, 12. siječnja 2022. | Novosti iz LAG-a

Nakon održanih kulinarskih radionica u sklopu projekta suradnje LAG-ova „Okusi tradicije“, LAG Međimurski doli i bregi je izdao mini kuharicu koja sadrži nekoliko tradicionalnih recepata međimurske gastronomije.

Kuharica je distribuirana krajem 2021. godine kroz Jutarnji list, a s ciljem promocije bogate kulinarske baštine Međimurja.

Zajedničko obilježje svih korištenih recepata na radionicama i unutar kuharice je tradicionalno međimursko „pretepeno, tenfano i kalapajsano“, epiteti koji su specifični za jedan dio tradicionalne gastronomske ponude najsjevernije hrvatske regije.

Kuharicu preuzmite KLIKOM NA FOTOGRAFIJU.

O projektu:

LAG Međimurski doli i bregi, LAG Zapadna Slavonija kao vodeći partner, LAG Posavina i LAG Zagorje-Sutla provode međuteritorijalni projekt suradnje “Okusi tradicije” koji je usmjeren na razvoj ruralnog/gastronomskog turizma, na podizanje razine znanja o konceptu „Od polja do stola“ s naglaskom na mlade te na jačanje svijesti o vrijednosti lokalne proizvodnje i kulinarske baštine kroz promociju kratkih lanaca opskrbe.

Projektne aktivnosti u Međimurju obuhvaćaju ciklus kulinarskih radionica, izdavanje i distribuciju ove kuharice, fotografske tečajeve za prezentaciju kulinarike i domaćih proizvoda te studijske posjete s ciljem upoznavanja gastronomske ponude područja partnera, odnosno Međimurja, Zagorja, Slavonije i Posavine.
Projekt je ukupno vrijedan 552.917,10 kn, a s provedbom je započeo u lipnju 2021. godine.

Projekt suradnje LAG-ova „Okusi tradicije“ sufinanciran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera 19 LEADER, Podmjera 19.3 “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a”, Tip operacije 19.3.2 “Provedba aktivnosti projekta suradnje”, Međuteritorijalni projekt suradnje.

Arhiva

Kategorije objava