Dodijeljena posljednja bespovratna sredstva za međimurske poljoprivrednike s područja LAG-a u visini od 1.7 milijuna kuna

Srijeda, 26. siječnja 2022. | Novosti iz LAG-a

Nakon odobrenja od strane LAG-a Međimurski doli i bregi, obiteljska poljoprivredna gospodarstava, koja su podnijela Zahtjev za potporu na Natječaj LAG-a Međimurski doli i bregi za tip operacije 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava – IV“ (sukladan TO 6.3.1. PRR RH), koji je ujedno bio i posljednji za ovu Mjeru, zaprimila su Odluke o dodjeli sredstava, izdanih od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nakon kojih odobreni Korisnici mogu započeti realizaciju svojih projekata.

Tako je bespovratna sredstva primilo 15 nositelja OPG-a, svaki po 113.278,50 kuna (15.000 €), što predstavlja značajnu podršku njihovom razvoju, ali ujedno i razvoju područja LAG-a Međimurski doli i bregi.

Ukupna vrijednost izdanih Odluka i dodijeljenih sredstava od strane LAG-a, na ovom četvrtom Natječaju, iznosi 1.699.150,50 HRK.

Sa odobrenim Korisnicima je 25. siječnja 2022. u Nedelišću održana radionica na kojoj je predstavljen daljnji tijek propisanih postupaka, te su OPG-ovima pružene informacije za pravilnu i uspješnu provedbu projektnih aktivnosti. Tijekom cijele provedbe, Korisnici će imati podršku i pomoć LAG-a Međimurski doli i bregi.

Čestitamo svim prijaviteljima na vrlo kvalitetnim projektima, dodijeljenim Odlukama te želimo uspješnu provedbu projekata!

Istaknuta slika: Lucija_Novak

Arhiva

Kategorije objava