Najava kulinarske radionice “Život bez glutena s okusima tradicije”

Ponedjeljak, 28. veljače 2022. | Novosti iz LAG-a

POZIV ZA SUDJELOVANJE

na kulinarskim radionicama

ŽIVOT BEZ GLUTENA S OKUSIMA TRADICIJE

LAG Međimurski doli i bregi najavljuje novu kulinarsku radionicu ŽIVOT BEZ GLUTENA S OKUSIMA TRADICIJE koju realizira u suradnji s Udrugom oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske, članom LAG-a.

Radionica je namijenjena dionicima u turizmu koji se bave pripremom hrane (iznajmljivači, ugostitelji, OPG-ovi,…), ali i ostalim zainteresiranim osobama koje se bave promocijom i pripremom bezglutenske hrane.

Hrana bez glutena nije više moda ili hir. Zbog sve većeg broja osoba koje su zbog ozbiljnih zdravstvenih problema na bezglutenskoj prehrani, javlja se sve veća potreba za pouzdanim i sigurnim informacijama i savjetima o njezinoj pripremi. Bezglutenska prehrana podrazumijeva način prehrane koji eliminira gluten (protein u pšenici, ječmu, raži i piru). Takva prehrana mora biti nutritivno izbalansirana, a najvažniji faktor u prehrani bez glutena je izbor sigurnih namirnica te ispravno ponašanje kod manipuliranja istih što se želi prikazati kroz održavanje radionica.

Termin: četvrtak, 03. ožujka 2022. godine s početkom u 16:30 sati (predviđeno trajanje 3-4 sata)

Lokacija: Etno Art Chef kuhinja u sklopu Izletišta Međimurski dvori (Vladimira Nazora 22, Lopatinec)

Radionicu će voditi Marija Goričanec, predsjednica Udruge oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske s 24 godine iskustva u bezglutenskoj prehrani. Sve namirnice i pribor za rad su osigurani.

Recepti koji će se koristiti na radionici: salata od heljde i prosa sa povrćem, kruh od brašna heljde i kukuruzni kruh, orehnjača i makovnjača bez glutena, prirodni namazi bez glutena: tahini pasta, humus od slanutka i sjemenki konoplje te namaz od tikvinih koštica.

Za sudjelovanje je obavezna prijava putem online obrasca: https://forms.gle/vQAe9c4NYgt71DVT8

BROJ SUDIONIKA JE OGRANIČEN (prijave se zaprimaju do popunjavanja mjesta).

Organizator će se pobrinuti za poštivanje svih epidemioloških mjera koje budu važeće u tom trenutku.

Arhiva

Kategorije objava