2. kvartalni sastanak partnera na projektu POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi

Četvrtak, 19. srpnja 2018. | Novosti iz LAG-a

U restoranu Međimurski dvori u Lopatincu 16. srpnja 2018. održan je 2. kvartalni sastanak partnerskog konzorcija projekta POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi, koji je s provođenjem počeo 19. ožujka 2018. Na sastanku su sudjelovali predstavnici svih partnera: LAG-a Međimurski doli i bregi, ACT Grupe iz Čakovca, Veleučilišta VERN iz Zagreba, Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina, a video-vezom su se uključili partneri iz LAG-a Škoji.

Predstavljen je Izvještaj o provedbi projekta u 1. tromjesečju, sklopljen je novi dogovor oko provedbe aktivnosti i zaduženja u 2. tromjesečju, te je definiran troškovnik partnera u 2. tromjesečju. Također, vođena je rasprava oko uloga u partnerskom konzorciju, upravljanju projektom, izvještavanju i komunikaciji partnerskog konzorcija.

U drugom dijelu dana održan je 1. sastanak koordinacije stručnjaka za Projektni element 3 „Razvoj metodologije i modela pop-up ruralnih hubova za društvene inovacije i (mikro)poduzetništvo“. Partneri su razmijenili mišljenja, postavljeni su okviri rada u idućim mjesecima te je definiran mini akcijski plan.

Projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi je prijavljen u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijedan je 1.194.848,89 HRK.

Provedbom projekta razvijat će se održivo partnerstvo visokoškolskih ustanova i organizacija civilnog društva, zahvaljujući kojemu studenti dobiti praktična znanja i vještine za rješavanje konkretnih društvenih problema u lokalnim zajednicama, a potaknut će i visokoškolske ustanove da postanu aktivni dionik ruralnog razvoja. Ujedno će se i ojačati kapaciteti organizacija civilnog društva, ali i studenata, koji će kroz razvijenu metodologiju pop-up ruralnih društveno – inovativnih hubova, kao modela društveno korisnog učenja, te mentorske programe, poticati održive razvojne aktivnosti u odabranim lokalnim zajednicama, u ovom slučaju Općini Štrigova i Općini Mala Subotica u Međimurskoj županiji i na otoku Visu u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost LAG-a Međimurski doli i bregi.

Arhiva

Kategorije objava