Čakovec City

Gradonačelnica: Ljerka Cividini

Naselja: Čakovec, Ivanovec, Krištanovec, Kuršanec, Mačkovec, Mihovljan, Novo Selo na Dravi, Novo Selo Rok, Savska Ves, Slemenice, Šandorovec, Štefanec, Totovec, Žiškovec

Kontakti:

Ulica kralja Tomislava 15
40000 Čakovec

Tel: 040/314 – 920

E-mail: [email protected]

Web: www.cakovec.hr/web/

Čakovec je upravno, gospodarsko i kulturno središte Međimurske županije. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine na području grada Čakovca i okolnih naselja (Ivanovec, Krištanovec, Kuršanec, Mačkovec, Mihovljan, Novo Selo na Dravi, Novo Selo Rok, Savska Ves, Slemenice, Šandorovec, Štefanec, Totovec, Žiškovec) živi 27.104 stanovnika na površini od 72,80 km².

Bogatu povijest grada i Međimurja od zaborava čuva Muzej Međimurja Čakovec smješten u Starom gradu Zrinskih. Kroz više generacija obitelj Zrinski je od čakovečke utvrde stvorila jedan od najraskošnijih hrvatskih i europskih dvoraca toga doba. U neposrednoj blizini su i druge ustanove značajne za kulturni život grada: Knjižnica “Nikola Zrinski” i Centar za kulturu u kojem se održavaju filmske, glazbene i kazališne predstave te likovne izložbe. Nadaleko poznat po europskom duhu i gostoljubivosti, Čakovec se ponosi svojom šarolikom trgovačkom, ugostiteljskom i sportsko-rekreativnom ponudom.

Čakovec je nekoć bio poznat po razvijenoj tekstilnoj industriji koja je i dalje respektabilno zastupljena, ali je za njegovu prepoznatljivost podjednako značajno graditeljstvo, grafička i tiskarska djelatnost, metaloprerađivačka proizvodnja i strojogradnja, prehrambena industrija. Kako u industriji tako i u malom poduzetništvu, na značaju dobiva prerada plastičnih masa, informatika i niz drugih djelatnosti koje se razvijaju u skladu sa zahtjevima suvremenog tržišta.

Članovi

OPG Željko Trupković
Željko Trupković
Oldtimer klub Međimurje
Dragutin Barlek
Udruga privatnih šumoposjednika Međimurja ”Jegnjed”
Mario Vlašić
OPG Sarač Nedin
Spomenka Sarač
Tatjana Šardi
OPG Horvat Dražen
Dražen Horvat