Prezentacija mogućnosti energetske obnove obrazovnih ustanova u LAG-u

Petak, 25. rujna 2015. | Novosti iz LAG-a

U uredu LAG-a Međimurski doli i bregi održana je 16.9.2015. prezentacija pilot projekta Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”.

LAG Međimurski doli i bregi organizirao je sastanak i koordinaciju odgovornih osoba u gradu, općinama i obrazovnim ustanovama na svom području. Svrha sastanka je bila omogućiti JLS-ima i obrazovnim ustanovama da iskoriste priliku i mogućnost prijave projekata bez izdvajanja vlastitih sredstva za njihovu izradu, kao i mnoge druge pogodnosti. Hrvatskom obrazovnom sustavu na raspolaganje su stavljena bespovratna sredstva koja u stopostotnom iznosu pokrivaju izradu projektne dokumentacije, a izvođenje građevinskih radova i do 95% vrijednosti investicije.

Postupak prijave projekta iziskuje značajan angažman oko prikupljanja dokumentacije, dobro poznavanje raspisa natječaja i razumijevanje projektnog jezika kako bi prijava bila prihvatljiva pa je iz tog razloga organizirana kratka prezentacija u prostorijama LAG-a Međimurski doli i bregi, sa konzultantskom tvrtkom Planetaris koji ima iskustvo na preko 400 projekata energetske učinkovitosti.

 

 

Arhiva

Kategorije objava