Odobrena sredstva za izradu nove Lokalne razvojne strategije 2014-2020

Utorak, 6. listopada 2015. | Novosti iz LAG-a

LAG-u Međimurski doli i bregi zaprimio je Odluku o dodjeli sredstava za provedbu mjere 19.1 “LEADER”, podmjere 19.1. Pripremna pomoć, čiji su korisnici lokalne akcijske grupe (LAG) čime je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila 371.846,30 kn i to za troškove izrade Lokalne razvojne strategije i tekuće troškove LAG-a.

logo-LEADERLAG Međimurski doli i bregi je u srpnju 2015. godine završio s dvogodišnjim provođenjem mjere 202 IPARD programa te je istovremeno predao aplikaciju na mjeru 19.1. novog Programa ruralnog razvoja 2014-2020 iz koje će se financirati nova Lokalna razvojna strategija područja LAG-a (obuhvaća općine Gornji Mihaljevec, Podturen, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec, Štrigova i Grad Mursko Središće). LAG će uskoro započeti proces izrade strategije u sklopu kojeg će se provesti brojne radionice, informiranja i edukacije i to sve kako bi se što kvalitetnije obuhvatile stvarne projektne potrebe stanovništva sa područja LAG-a.

U slijedećoj fazi, LAG će aplicirati za sredstva mjere 19.2. iz kojih će se financirati projekti uvršteni u Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a.


logo

Arhiva

Kategorije objava