Šenkovec

OPĆINA ŠENKOVEC    

opcina_senkovecOpćina Šenkovec je smještena u središnjem dijelu Međimurske županije i prostire se na površini od 9,18 km². Po veličini je treća najmanja jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji, te čini 1,26% ukupne površine Županije. Općina je formirana 1997. godine. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine Općina ima 2879 stanovnika, a gustoća naseljenosti je 313,6 st/km².

Središte lokalne samouprave je u naselju Šenkovec, dok je u naselju Knezovec formirano i ustanovljeno Vijeće Mjesnog odbora.

Općina ima novi moderno opremljeni vrtić “Vrapčić”, osnovnu školu, novoizgrađeni Sportski dom sa preseljenim nogometnim igralištem, zgradu – tzv. “staru školu” u kojoj je smještena uprava lokalne samouprave.

U istoj zgradi je smještena Knjižnica i čitaonica. Na našem području imamo pulmunološki odjel županijske bolnice Čakovec na području Ksajpe, koja će djelovati u istim prostorima do premještanja u Čakovec; kapelu Sv. Trojstva u Šenkovcu i kapelu Sv. Florijana u Knezovcu, Župni ured i crkvu u izgradnji u naselju Šenkovec. Ujedno imamo i registrirani spomenik nulte kategorije kapelu Sv. Jelene.

Naselja: Knezovec i Šenkovec

Kontakti:

Josipa Bedekovića 11, Šenkovec, 40000 Čakovec

Tel: 040/ 343 – 250

Fax: 040/ 343 -750

opcina@senkovec.hr

www.senkovec.hr