Nedelišće

OPĆINA NEDELIŠĆE   

opcina_nedelisceOpćina Nedelišće je najveća međimurska općina (površine 58,33 km²)  koja se nalazi između dva najveća grada na sjeveru Hrvatske, Čakovca i Varaždina. U jedanaest naselja prema popisu stanovništva iz 2011. godine živi 11.975 stanovnika.

S južne strane, Općinu Nedelišće, obrubljuje rijeka Drava s akumulacijskim jezerom,a na sjeverozapadu počinje brežuljkast krajolik gornjega Međimurja.  Kroz naselja općine, koja na zapadu graniči sa Slovenijom, prolaze značajni međunarodni cestovni i željeznički pravci, koji čine most iz srednje Europe prema unutrašnjoj Hrvatskoj te Jadranu i južnoj Europi.

Općina Nedelišće poznata je po najstarijoj hrvatskoj željezničkoj pruzi, jednoj od prvih tiskara u Hrvatskoj u vrijeme Zrinskih, očuvanoj kulturnoj baštini i dugovječnoj manifestaciji Međimurske popevke, njegovanju starih zanata i promoviranju istih (uređena stara kovačnica, cekari, bačvari,…), atraktivnim prirodnim lokacijama od akumulacijskog jezera, uređenih ribnjaka, šuma i šetnica do zaštićene platane koja je spomenik parkovne arhitekture,…

Turistička zajednica Općine Nedelišće i izuzetno velik broj aktivnih udruga obogaćuju kalendar manifestacija u svim naseljima Općine, a Međimurski sajam poduzetništva MESAP okuplja poduzetnike, vinogradare i stočare iz Hrvatske i drugih država na višednevnoj sajamskoj manifestaciji uz koju su stasali i specijalizirani sajmovi koji se održavaju tijekom godine. Uz Dječji vrtić «Zvončić» i Osnovnu školu Nedelišće u sjevernom dijelu Nedelišća izgrađeni su sajamska dvorana Mesapa d.o.o., zatim Nacionalni gimnastički centar Aton s velikom višenamjenskom dvoranom i specijaliziranom gimnastičkom dvoranom, a tu su i novouređeni teniski tereni te izgrađeno nogometno igralište s pratećim objektima i sadržajima Sportsko-rekreacijskog centra Trate Nedelišće.

Naselja: Črečan, Dunjkovec, Gornji Hrašćan, Gornji Kuršanec, Macinec, Nedelišće, Parag, Pretetinec, Pušćine, Slakovec, Trnovec

Kontakti:

M. Tita 1, 40305 Nedelišće

Telefon: 040 821 107

Fax: 040 821 135

nedelisce@nedelisce.hr

www.nedelisce.hr

 

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE NEDELIŠĆE

M. Tita 1, 40305 Nedelišće

Tel/fax 040/822 671

tz@tz-nedelisce.hr

www.tz-nedelisce.hr